Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

MAP Seal System táskaszett bemutató 1. rész - MAP Seal System EVA Carryall

Az angol MAP új komplett, EVA anyagból készített táska sorozattal jelentkezett az idei évben. A tervezés során komplex rendszerben gondolkozva minden olyan helyzetre kínálnak megoldást, amely segít eszközeink rendezett és biztonságos tárolásában és szállításában. A sorozatban megtalálható a görgőtáskától kezdve a csúzlik tárolására szolgáló táskáig szinte minden méretű táska. A sorozat legnagyobb és egyik leghasznosabb tagja a MAP SEA Seal System Carryall táska szett, melyet ebben az írásban fogok bemutatni. A későbbiek során a sorozat mindegyik eleméről lesz egy rövid bemutató írás.

Az angol nyelvterületen a Carryall táska a hazai környezetben szerelékes táska, vagy versenytáska néven ismert, jellemzőjük, hogy szinte minden nagyobb eszközünket, kiegészítőnket elrakhatjuk bennük, és általában nagy méretükkel hívják fel magukra a figyelmet. Nos, a MAP táskája nagy, sőt nem nagy, hanem hatalmas. Nem csak első látásra, hanem az ízléses dobozából kicsomagolva is annak tűnik.

 

A táska anyaga EVA, hihetetlenül robosztus falvastagsággal, merevséggel rendelkezik, így garantáltan biztonságban van benne felszerelésünk. Gyakorlatilag minden belefér, amit vagy nem tudunk, vagy nem akarunk a versenyládánkban szállítani. A nagytáska cipzárját kinyitva két, pontosan beleillő, C2000-es számozású „inner large” táskát találunk, amelyekben újabb táskák bújnak meg. Hogy pontosan mik ezek, az alábbi linket láthatjátok:

https://ukpeca.hu/map-seal-system-carryall-fully-loaded-c1000-h0169

C2000 táskák természetesen önállóan is megállják helyüket, például az oldaltálcánk lábainak, topszettartó-  és egyéb láda kiegészítők tárolására, szállítására, de a bennük található kisebb táskákkal teletömve is használhatóak. Köszönhetően a nagy és erős oldalsó fogantyúinak könnyen emelhetőek. A zipzárak brutálisan erősek, hihetetlenül könnyen járnak, szépen záródnak. Ha a halszagú kéztörlőnket, vagy etetőanyagos dobozainkat tesszük az EVA táskákba, biztosak lehetünk benne, hogy szagmentes záródást fognak biztosítani. A szerelékes táska szállítását segíti a két igen erős oldalsó fogantyú, melyeket tépőzáras, puha pánttal tudunk összefogni. Nagy erős és kellemesen párnázott a vállpántja a táskának, amely ugyancsak segítségünkre lesz a vízpartra való cipekedésben.

Méreteit tekintve 55 cm x 38 cm x 35 cm, ami gyakorlatilag egy feldolgozott félsertés elcsomagolását lehetővé teszi. Tervezésekor arra figyeltek, hogy egy kihúzott lábrácsos versenyláda lábrácsára pontosan illeszkedjen.

Anyaga rendkívül erősnek és tartósnak tűnik, színét tekintve pedig a MAP-ra jellemző kék köszön vissza a varrások mentén. Erősségét jellemzi, hogy feleségem 20kg-os súlyzóját beleraktam, és mellé pakoltam még 2 db 5kg-os kisebb súlyzót, és a táskát megemelve sem okozott gondot. De nem csak a táska külső paraméterei lenyűgözőek, hanem az a belső táskarendszer, amelybe szinte minden kisebb-nagyobb szerelék, kiegészítő, előketartó, és gyakorlatilag bármi belefér.

Miért van szükség ennyiféle méretű táskára? A tervezéskor azt szerették volna elérni, hogy felszerelésünk kiegészítői kisebb elemei is rendezetten, jól áttekinthetően legyenek velünk. Az EVA kialakításnak köszönhetően teljesen vízálló, így a legnagyobb esőben is védelmet nyújt a benne tárolt felszerelésünknek. A kisebb táskákba etetőkosarakat, előketartókat, a nagyobbakba ládakiegészítő elemeket is pakolhatunk. Egyedüliként az szab határt, hogy mennyit bírunk el, ha a táskát cipelni kell. Mert az előnye egyben a hátránya is, amit belepakoltunk, azt bizony cipelni is kell. Jó esetben, ha be tudunk állni autóval a horgászhelyre, akkor keveset, ha van szállító kiskocsink, vagy talicskánk, akkor megint szerencsések vagyunk.

Kiknek ajánlom ezt a táskát? Elsősorban azoknak, akik megengedhetik maguknak, mivel ha az árát nézzük, magasan a legdrágább ún. Carryall táskáról beszélünk. Vannak a piacon harmad-sőt negyed ennyibe kerülő szerelékes táskák, de a MAP készített egyedüliként olyan rendszert, amelynek minden tagja EVA anyagú, és moduláris rendszerével teljes szerelék-arzenálunk rendezett szállítását megoldja. Így már viszont versenyképes árat kapunk, ha a teljes táska-rendszert figyelembe vesszük. Komoly és vitathatatlan előnye a táskának, hogy hatalmas, mindent is elnyel, az EVA anyag teljes víz-és szagmentességet biztosít felszereléseink számára, visszafogott MAP kék és fekete színével, igényes kialakításával, falvastagságával, minőségével viszont kitűnik a szerelékes táskák tömegéből.

Ha személyesen is szeretnétek meggyőződni arról, hogy milyen minőséggel rendelkezik ez a táska, illetve arról, hogy valóban mekkora, akkor látogassatok el a ukpeca horgászboltba, ahol meg tudjátok tapogatni ezt a remek, valóban egyedi paraméterekkel rendelkező szerelékes táskát.

Tartalomhoz tartozó címkék: Felszerelés