Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

UKPECA EGYÉNI FEEDER KUPA MOBY DICK HORGÁSZTÓ 2016-06-19

UKPECA EGYÉNI FEEDER KUPA MOBY DICK HORGÁSZTÓ 2016-06-19
UKPECA EGYÉNI FEEDER KUPA MOBY DICK HORGÁSZTÓ 2016-06-19

A helyszín

A verseny a Moby Dick horgász tavon kerül megrendezésre 2016.06.19-én.

A tó Dunavarsány közelében található. Az 51-es útról Bugyi felé haladva a Rukkel Waterpark szomszédságában terül el. A helyszín a Google maps-en megtalálható, mint Moby Dick horgásztó Dunavarsány.

 

A verseny menetrendje

7:00 - 7:30                Regisztráció és a nevezési díj befizetése

7:30 – 8:00               Szabályok ismertetése, és sorsolás

A sorsolás kezdetekor a nevezők a nevezés sorrendjében húznak egy csomag Preston PR36 horgot, mely hátulján található szám sorrendjében történik a helyek kisorsolása. A sorrendben következők kihúznak egy Preston In-line Flat method feeder kosarat, és a csomagolásra ragasztott szám adja a versenyző helyét.

8:00 – 8:50               A helyek elfoglalása, felkészülés a versenyre

8:50 – 9:00               Alapozó etetés. Az etetés kezdetét egy dudaszó jelzi.

9:00 – 14:00              A verseny időtartama. A verseny kezdetét két dudaszó jelzi. A verseny vége előtt 5 perccel egy dudaszó jelzi, hogy 5 perc van hátra a versenyből. A verseny végét két dudaszó jelzi. A verseny lefújása előtt megakasztott hal fárasztására további 10 perc áll a versenyzők rendelkezésére. Az utána szákolt hal nem számít bele a mérlegelésbe.

11:00-12:00              A verseny felénél kötelező mérlegelés következik a halak védelme érdekében. Minden versenyzőnek kötelessége a haltartóban található hal mérlegelésre bocsátása. Abban az esetben, ha nincs még fogott hala a versenyzőnek, a haltartó kiemelése és megmutatása kötelező. Ennek megtagadása azonnali kizárással jár!

Díjazás

A verseny kiemelt díjazású, és a szektorok első három helyezettjei kupa + ajándék díjazásban részesülnek.

Az ajándékok listája

Szektor 3.:                kupa + 1db Preston kéztörlő

Szektor 2.:                kupa + 1 csomag Sonubaits Match Method Mix 2kg etetőanyag +

1 csomag (dupla csomag) Korum Dura Method feeder kosár

Szektor 1.:                Kupa + értékes tárgynyeremények

Abszolút 8. hely       Kupa + 1db Korum Tackle Manager

Abszolút 7. hely       Kupa + 1db Preston Bait Bag

Abszolút 6. hely       Kupa + 1db Preston Monster EVA Method Bowl set

Abszolút 5. hely       Kupa + 1db Preston Monster Mega Bait Bag

Abszolút 4. hely       Kupa + 1db Preston Monster EVA net bag

Abszolút 3. hely       Extra kupa + 1db Korum 12Ft feeder bot

Abszolút 2. hely       Extra kupa + 1db Preston PXR PRO 4000-es orsó

Abszolút 1. hely       Extra kupa + 1db Korum Accessory Chair

A díjazás legalább 72 fő nevezése esetén érvényes! A nevezők számától függően változhat a szektorok száma, és így az ajándékok mennyisége.

Nevezés

A versenyre mindenki saját felelősségére nevezhet, a verseny során a szervező semmilyen jellegű anyagi károkért, személyi sérülésekért felelősséget nem vállal!

A nevezéseket a verseny@ukpeca.hu email címre várjuk. A jelentkezés során a következő adatokat kell megadni: Név, email cím, életkor, telefonszám, kísérők számára rendelt ebéd mennyisége (1.800Ft/fő a nevezési díjon felül). A versenyre a jelentkezéseket érkezési sorrendben dolgozzuk fel. Amennyiben a létszám betelt, neveket csak tartalék listára regisztráljuk.

Fontos, hogy a verseny előtt 48 órával minden nevezőt emailben értesítünk. Minden versenyzőnek 24 óra áll rendelkezésére, hogy megerősítse nevezését válasz emailben. Ha ez nem történik meg, helyét automatikusan feltöltjük a tartalék listáról. A 24 óra letelte után fellebbezést nem fogadunk el!

A versenyzők a nevezési díjat a verseny előtti regisztráció alkalmával kötelesek megfizetni a kísérők számára rendelt ebéd költségével együtt.

Ebéd

A verseny után minden versenyző jogosult a regisztráció alkalmával kapott ebédjeggyel elfogyasztani a CSITTA GRILL által készített bőséges grilltálat. Az előre rendelt kísérői ebédjegyek is a regisztráció alkalmával kerülnek kiosztásra.

Az ebéd során mindenki 4 féle grillhúst kap körete mellé. A készített húsok a következők: csirke comb, csirke mell, sertés tarja, csirkemáj CSITTA módra. Az ebéd után meglepetés desszert készül a vaslapon!

A verseny szabályai

A versenyen horgászni csak feeder módszerrel, egyszerre 1db feeder bottal  lehet. Ettől függetlenül a parton tetszőleges számú felszerelt bot lehet oly módon, hogy az nem nyújtja horgászat látszatát! A végszerelék egyetlen horgot tartalmazhat. A horgászat során bármilyen típusú etetőkosár (bordás, method, oldalkosár) használható.

A versenyen etetni csak és kizárólag feederkosárral lehet. Etetőrakéta, spomb, csúzli használata tilos! Etetés közben nem lehet másik végszerelék a vízben.

Horgászni mindenki csak saját "szektorában" horgászhat. A nevezők számából adódóan mindenki számára rendelkezésre áll egy kb. 10-15 méteres parszakasz. Ebből kidobni tilos! Különösen felhívjuk a szélső helyeket húzó versenyzőket, hogy a merőleges partfalra dobni nem engedélyezett!

Minden versenyző maximálisan a tó feléig horgászhat biztosítva ezzel a szemben ülő zavartalan horgászatát! Minimális dobástáv nincs, így akár láb alatt is lehet horgászni, egyetlen szabály, hogy a dobást csak bottal lehet végezni. A végszerelék kézzel történő vízbejuttatása nem engedélyezett.

Etetőanyag

Etetőanyag limit: A versenyen mindenki 12 l etetőanyaggal készülhet, melybe MINDEN, azaz etetőanyag, föld, magvak, folyadékok beleszámítanak, akár etetésre, akár csalizásra használják.

 

Élőanyag limit: 2,5 l melyből az etetőszúnyog max. 0,5 l, ezen felül a tűzőszúnyog 0,125l

 

Az etetőanyagot mindenki köteles előkészíteni és az etetést megkezdő dudaszó előtt a mérlegelő személyzet kérésére megmutatni.

 

Mérlegelés

A verseny során a tógazda kérésére két mérlegelést tartunk a halak épségének megóvása érdekében. A halakat a mérlegelésig minden versenyző 3 méter hosszú, aprólyukú (varsa) szákba (micromesh) kell elhelyezze. A haltartót a lehetséges legnagyobb hosszában kell a vízbe helyezni. A halakat kíméletesen kell a horogról leakasztani. Tilos a szándékos un. rázás. A halak bármilyen megcsonkítását azonnali kizárás követi!

Az első mérlegelést a verseny felénél tartjuk, és a lehetőségekhez képest a legkisebb fennakadással végezzük. Ennek elvégzéséhez mindenkitől segítőkész hozzáállást kérünk.

Vitás kérdések

Az etetés megkezdése előtt csak horog nélküli felszerelés használható a dobástáv gyakorlásához!

A felkészülési idő alatt a horgász elfogadhat segítséget a kísérőtől, de az etetés megkezdésének időpontjától már nem, azaz segítő nem szerelhet, nem szákolhat, nem csalizhat, stb!

A külsős akadással szerzett hal ér, amennyiben ez nem tudatos és nem rendszeres! A külsős akadás esetén a lehető legkíméletesebb módon kell a horgot eltávolítani!

A mélyre nyelt horog esetében a versenyző köteles az előkezsinórt elvágni és a halat a horoggal együtt elhelyezni a haltartóban!

Fárasztás közben a versenyző köteles a saját szektorán belül fárasztani. Abban az esetben, ha a hal elhagyja szektorát, a horgász köteles a helyén maradni és úgy szákba terelni a halat. A hal csak akkor számít bele a mérlegelésbe, ha nem zavarja mások horgászatát, nem szedi össze felszerelésüket!

Súlyegyezés esetén az a horgász kapja a jobb (kisebb) helyezési számot, akinek a két mérlegelése közül az egyik nagyobb. Azaz 3+7=10kg és 6+4=10Kg esetén az a horgász végez jobb helyen, aki a 7kg-os mérlegelést tudhatja magáénak.

Egyéb vitás kérdésben a versenyzők panaszaikat a helyszínen a mérlegelő személyzetnek jelezhetik, ezután a verseny szervezői intézkednek a szankcionálás érdekében.

A versenyről a beszámoló elkészítéséhez fotók készülnek, melyek később Internetes fórumon publikálva lesznek. Aki egyénileg nem szeretne szerepelni a képeken, ezt kérjük a helyszínen a fotósnak jelezze.

Felkérünk mindenkit a fenti szabályok tudomásulvételére annak érdekében, hogy egy tiszta és igazi versenyt szervezhessünk!

Mindenkinek eredményes horgászatot kívánunk!

 

A szervezők

Tartalomhoz tartozó címkék: versenyek - verseny beszámolók