Barion Pixel
Fókuszban az angol kaják - kedvenc etetőanyag receptjeink 1. rész

Fókuszban az angol kaják - kedvenc etetőanyag receptjeink 1. rész

    Ebben a cikksorozatban olyan etetőanyag keverékeket szeretnénk nektek bemutatni, amiket mi is előszeretettel használunk és nem egyszer bizonyítottak már akár versenykörülmények között is. Megmutatjuk nektek az általunk legjobbnak vélt keverési arányokat, a bekeverésnél hozzáadott optimális vízmennyiséget és azt, hogy nekünk melyik vizeken, esetleg milyen körülmények között működött. Természetesen a mi időnk is véges és nem tudunk eljutni mindenhova még csak a környékünkön sem, de jó néhány keverékről kapunk folyamatosan vásárlói visszajelzéseket is, ennek köszönhetően azért folyamatosan nő az "adatbázisunk" azzal kapcsolatban, hogy mely vízterületeken működik jól az adott mix. Reméljük, hogy tudunk új ötletekkel szolgálni nektek és várjuk a jövőben is a ti tapasztalataitokat is, szóval ne tartsátok magatokban, hogy hogyan muzsikálnak ezek a kaják ott ahol ti rápróbáltok! Szívesen fogadunk bármilyen visszajelzést ezekkel kapcsolatban akár az adott cikknél kommentben, akár a facebook oldalunkon, persze csakis akkor, ha nem vagytok "halirigyek" :D


Az etetőanyagunk:

    Az első részt szerintem nem is kezdhetnénk mással, mint a számunkra idén legtöbb eredményt hozó és mára sokak kedvencévé vált piros keverékünkkel. Jó néhány különböző elnevezést is hallottunk már erről a mixről a kedves felhasználóktól mint például a "piros-begem", a "Hofi-mix", vagy a "krillfűszeres". Ezek pedig valójában nem mást takarnak, mint a Bag'em Krill Seeker és Bag'em Red Reaper etetőanyagok 1:1 arányú keverékét. Mindkét etetőanyag a Pro Competition családba, azaz a Bag'em versenyszériás kajái közé tartozik, ennek köszönhetően pedig a legmagasabb minőséget képviselik természetesen. A Krill Seeker egy magas krill liszt tartalommal rendelkező, rendkívül gyorsan bontó és kiváló állagú, narancssárgás etetőanyag. A Red Reaper pedig egy vörös színű, sok Robin Redet tartalmazó, szintén finomszemcsés fűszeres kaja.Bekeverés:

    Érdemes egy tálkával vagy edénnyel kimérni a bekeverni kívánt mennyiséget. 1 egység Krill Seekerhez öntsetek 1 egység Red Reapert és ezt még szárazon jól keverjétek össze! Ez után adjatok hozzá egy ugyanilyen egységnyi vizet, tehát amennyi etetőkaját bekevertek, fele annyi víz menjen hozzá. Ezt mi egyszerre rá szoktuk önteni a száraz anyagra és elkeverjük. Ne ijedjetek meg, ha ebben a pillanatban a kajátok úgy fog kinézni, mint egy sár! Pár pillanat után a szemcsék elkezdik felszívni a vizet és ez után érdemes a kaját "lelapítani" a vödörben. Egy fél óra pihentetés után a szemcsék már jól megszívják magukat, ekkor vegyük ki a lelapított etetőanyag tömbünket, és rostáljuk át! A "tömböt" kicsit törjétek szét kézzel kisebb darabokra, mikor rárakjátok a rostára, úgy könnyebb és gyorsabb lesz az áttörése.


Plusz adalékok:

    Sok esetben pluszt tud adni, ha ehhez a mixhez feláztatott natúr halas jellegű micropelletet adunk, de erre nem tudunk nektek szabállyal szolgálni, hogy mikor kell bele és épp mennyi. Volt rengeteg olyan eset, mikor úgy működött a legjobban ez a keverék, ha egyáltalán nem volt benne pellet, de nyertünk versenyt már úgy is, hogy több volt a pellet, mint maga a kaja. Ezeket az arányokat nektek kell mindig megtalálni az adott szituációra szerintem. Természetesen ezen a téren is kizárólag az angol motyók jöhetnek szóba nálunk, így Bag'em Super Natural, Ringers Micros vagy Sonu Fin Perfect Pellettel szoktuk dúsítani.


    
    Folyékony adalékot sokat használunk ehhez a kajához is, a legtöbbször ízben hozzá passzolókat, mint pl. a
Bag'em Krilles aroma spray vagy a Krilles Dye. A Dye-ben az a jó, hogy az intenzív aromája mellett még egy erőteljes piros színezést is ad a kajának és a víznek és ez rengeteg esetben kiválóan működik.


Hasonló elven működnek a
Sonu Lavai is, ezek közül is leginkább a piros színűeket a mixhez hasonló ízvilágúakat szoktuk használni, mint a Krill, Monster Crab, Bloodworm vagy a Code Red.


Vízterületek, ahol már többször is bizonyított ez a mix:

- Préri horgásztó (a blogok között jó néhány írást találtok ezzel kapcsolatosan, ide már mindig ezzel a mixxel megyünk lényegében)
- Katalin-tó (Csepel)
- Villantó horgásztó
- Balázs-tó
- Moby Dick horgásztó rendszer
- Kis-Bleró horgásztó
- Füzespart horgásztó

Amennyiben lesznek újabb tapasztalatink vagy jönnek tőletek további visszajelzések, frissítjük a ezt a listát!

Hoffmann Feri


Hozzászólások
Hozzászólás írása
A honlapon és annak tartalmában szereplő minden márkanév, védjegy, szolgáltatási védjegy, tanúsító védjegy és egyéb termék- és szolgáltatásnév és -logo a saját tulajdonosának tulajdonát képezi, és a vonatkozó védjegy- és szerzői jogi törvények védelme alatt áll. A honlapon található minden tartalom egyéni, eredeti jellege következtében teljes egészében szerzői jogvédelem alá esik. A szerzői jog jogosultja a UK PECA TRADE Kft., ezért kizárólag a UK PECA TRADE Kft. jogosult írásban, minden egyes felhasználás mások számára történő engedélyezésére.

A UK PECA TRADE Kft., vagy a védjegy tulajdonjogával rendelkező harmadik fél által írásban kiállított és aláírt engedély hiányában a jelen honlap tartalmából semmi sem értelmezendő a honlapon található bármely védjegy használatára feljogosító licenc vagy felhasználási jog átadásaként. Szigorúan tilos a védjegyek vagy egyéb anyagok bármely módon történő illetéktelen felhasználása, ellenkező esetben azok jogosulatlan használata polgári jogi, illetve büntetőjogi szankciókat vonhat maga után.

Minden jog fenntartva | ukpeca © 2020     Sütik kezelése
Mozgásba hozta: GrenT Média| Webshop készítés