Novemberi feederezés a Füzesparton egy 10+-os ponttyal megspékelve

Novemberi feederezés a Füzesparton egy 10+-os ponttyal megspékelve

    Egy laza haveri pecára kaptam meghívást november elejére Laci barátomtól a dunavarsányi Füzespart horgásztóra. Én csak 8 körül érkeztem meg a tópartra, Lacó a tó szélén lévő 1-es helyet szemelte ki nekem. Voltam már ezen a tavon, de nincs igazán helyismeretem, így előzetesen nem tudtam mire számíthatok erről a helyről. 
3 féle etetőanyagot kevertem be indulásnak:
- Bag'em Krill Seeker és Red Reaper felesben, meghintve egy kis micropellettel: hallottam olyan infokat, ami szerint jól működik itt is ez a kaja, így ez adott volt
- Bag'em Machin's Method Mix és Sonu F1 felesben: pár nappal korábban a Machin's kaja a Sonu F1 pelletjével nagyon szépen muzsikált a Mobyn és a legnagyobb halaimat ezzel fogtam, így gondoltam itt is kipróbálok egy ilyen ízvilágú etetőanyagot, csak a pellet helyett most etetőanyag került a mixbe
- Ringers Dark - Bag'em Commercial Carp: szintén néhány nappal korábban a Mobyn nagyon húzták és Lacitól hallottam olyan dolgokat, hogy a zöld színű etetőanyagok általában jól szerepelnek a Füzesen. A sötét zöld Ringers kaja és a homokszínű Commercial Carp összekeverve egy nagyon jó állagú és nagyon szép zöld színű kaját alkot.


    Tervem a szokásos volt: elkezdek random dobálni és ahol halat találok, oda kiklipszelek és oda fogok horgászni. Az első óra mindössze egy elkapkodott és ezáltal elrontott kapással telt. Egy-egy halmozgást láttam ez idő alatt 45-50 méter környékén, így jobbára azt a távolságot próbáltam erőltetni. Egy dobásnál 10 perce volt már bent az ananászos oozingom, mikor egy pöccintés után egy lassú, komótos elhúzós kapásnak vághattam be. A bevágás után már éreztem, hogy jobb halba akadtam, nem rázta a fejét, csak szépen lassan húzott és igencsak perecbe hajtotta a Preston Monster Method botomat. Fél órán át tartott az igencsak kalandos fárasztás. Nem volt egyszerű menet, hiszen rátekerte magát a szomszédom főzsinórjára is, amit végül közösen, hárman sikerült "leműtenünk". Ekkor már megmutatta a magát a "főhősünk" is és láttuk, hogy igencsak szép jószág, úgyhogy gondolhatjátok mennyire izgultam, hogy a 14-es QM1-el átvészeljük a főzsinórok szétválasztását... ezúton is köszönöm a nem kicsi segítséget a mellettem horgászó úriembereknek! Nagyon jó erőben volt ez a gyönyörű hal, 30 perc után már rendesen fáradt a csuklóm, de végül sikerült belehajtogatnunk a C-Drome merítőfejembe. Örömöm óriási volt, mert azt már ránézésre láttam, hogy ő lesz az idei legnagyobb halam. A pontyrekordomat viszont nem sikerült most megdönteni, 11,80 kg-nál állt meg a mérleg.


A délután folyamán partra tereltem még 5db kisebb (1,5-2 kilós) pontyot és volt néhány halvesztésem is, de ezeket szintén kisebb "konyhaponytoknak" éreztem. Ezen a napon egyetlen egy módon tudtam halat fogni: bedobás után rá kellett ülni 15 percet és ha elhúzta, akkor a kapás valahol 10 és 15 perc között jelentkezett kivétel nélkül. Bevallom őszintén ez nagyon nem az én pecám... én ettől sokkal pörgősebb ütemeket szoktam horgászni és 6 percnél már minden bajom van, ha nem húzza, de itt ezen a napon kizárólag ez a "kiülős" módszer működött. Az összes halamat egyetlen etetőanyag adta, ez pedig nem volt más, mint a Ringers Dark - Bag'em Commercial Carp keverék, a tetejére pedig csoki-narancsos Lava


A nagy pontyomnak az ananászos oozing tetszett meg, viszont ezen kívül az összes többi kapást a fehércsokis waftersszel értem el. Ahogy beszélgettem délután ott jó néhány hazainduló horgásszal, egyáltalán nem lehet okom panaszra a fogás tekintetében, mert a nagy többség megúszta a napot 1-2 hallal és így végképp kiemelkedőnek érzem most ezt az etetőanyagot és ki fogom próbálni más vizeken is. Ráadásul elverte a nagy kedvencemet a Krill Seeker - Red Reapert is végre valami!

Hoffmann Feri

Hozzászólások
Hozzászólás írása
A honlapon és annak tartalmában szereplő minden márkanév, védjegy, szolgáltatási védjegy, tanúsító védjegy és egyéb termék- és szolgáltatásnév és -logo a saját tulajdonosának tulajdonát képezi, és a vonatkozó védjegy- és szerzői jogi törvények védelme alatt áll. A honlapon található minden tartalom egyéni, eredeti jellege következtében teljes egészében szerzői jogvédelem alá esik. A szerzői jog jogosultja a UK PECA TRADE Kft., ezért kizárólag a UK PECA TRADE Kft. jogosult írásban, minden egyes felhasználás mások számára történő engedélyezésére.

A UK PECA TRADE Kft., vagy a védjegy tulajdonjogával rendelkező harmadik fél által írásban kiállított és aláírt engedély hiányában a jelen honlap tartalmából semmi sem értelmezendő a honlapon található bármely védjegy használatára feljogosító licenc vagy felhasználási jog átadásaként. Szigorúan tilos a védjegyek vagy egyéb anyagok bármely módon történő illetéktelen felhasználása, ellenkező esetben azok jogosulatlan használata polgári jogi, illetve büntetőjogi szankciókat vonhat maga után.

Minden jog fenntartva | ukpeca © 2019     Sütik kezelése
Mozgásba hozta: GrenT Média| Webshop készítés