Amikor borul a tuti...

Amikor borul a tuti...

    Ebben az írásomban azt szeretném bemutatni nektek, hogy miért is nem feltétlen szeretem azokat a kérdéseket, amikor azt szeretnétek, hogy ajánljunk egy tuti etetőanyagot vagy egy tuti csalit egy-egy vízre. Nagyon szeretjük és eléggé ismerjük a Prérit, rengeteg szituációval találkoztunk már itt, de ezen a napon még nekem is tudott újat mutatni...
  

    Ezen cikk megszületése előtt kevesebb, mint egy héttel indultam egy versenyen a Prérin. A szektorom 2. helyén végeztem 42 kilóval, a verseny győztese mellőlem került ki Denke Zsiga személyében, akivel szinte ugyanazon a taktikán voltunk, mondhatni majdhogynem együtt készültünk fel a versenyre. Ezúton is gratulálok még egyszer Zsiga!Ezen a versenyen még nem történtek különösebb dolgok, a már kedvenc mixemmé vált Bag'em Krill Seeker és Red Reaper kombó egy kis 2 mm-es micropellettel megspékelve egész nap szépen adta a pontyokat. Csalinak ismét a fehér szín dominált, a nyerő csalik a nap folyamán a fehércsokis mini band'um és a Ringers fehér színű Allsort Waftere volt. Szóval mondhatjuk, hogy semmi kirívó nem volt, horgásztam az elmúlt időszak szokásos "Préris pakkjával".    Nem telt el egy hét a verseny óta, mikor ismét a Préri felé vettük az irányt, ezúttal egy sima hétköznapi pecára. A tavon nem voltak sokan, így nagy konkurencia sem volt halfogás tekintetében. Amit legelőször bekevertem az természetesen most is a nagy kedvenc volt, de mellé még ki akartam próbálni pár kaját és micropelleteket. Jó pár dobás bement azokkal a dolgokkal, amik hétvégén olyan szépen adták a halat és konkrétan kapásig nem sikerült jutni... Eltelt 4-5 nap, bejött a hideg, egy hidegfront kellős közepén ülünk a parton, ráadásul a Prérin a víz is rendkívül alacsony és a hirtelen beeső hidegnek köszönhetően jó néhány fokot visszaesett a víz hőmérséklete, szóval finoman szólva is megváltoztak a körülmények...

    Bevallom őszintén, kicsit tartottam tőle, hogy a hirtelen lehűlés hatására nehéz szülés lesz, de azt nem, hogy jó néhány dobás után még mindig hal nélkül ülünk ott. Már rég óta keresem a B tervet egyébként a bevált etetőanyagom mellé a Prérire, de olyat nem találtam még, ami igazán és hosszabb távon is meggyőzött volna. A pelletes pecát mindenképp próbálgatni szerettem volna és az jutott eszembe, hogy a Bag'em epres cuccaira jól reagált régen is a hal a Prérin és talán tudjátok rólam azt is, hogy szeretek a Bag'em Dye-okkal variálni. Innen jött az ötlet, hogy a magammal vitt Ringers micropelletet nem csak natúrban áztatom fel, hanem öntök rá egy kis epres dye-t is. 2 percet töltöttek a pellet szemek a piros, epres fürdőben, aztán leöntöttem róla a vizet (vagy inkább a piros lét...). Az eredményt láthatjátok majd a képen is: a barna pellet szemek pirossá változtak és epres illatfelhőben úsztak.
    

    Az ötlet nem bizonyult rossznak, mert ezt töltve a kosárba sikerült elcsípni néhány pontyot a fehércsokis mini bandummal. Viszont ez még mindig elég random és teljesen ütemtelen volt. Innentől már inkább a csalival próbáltunk variálni, de az itt általában favoritnak mondható csalijaink most mind csődöt mondtak... Ilyenkor szoktak előjönni az extrémebb ötletek illetve volt már itt egy olyan pecában részem, mikor csak a kavics keménységű csalik adtak kapást, így előkerült a táskámból egy doboz 8 mm-es Sonu Pellet O' , szúnyoglárvás kivitelben. Ez volt az a pont ami meghozta az áttörést és egész szépen elkezdtük fogni pontyokat.Én a Pellet O'-val történő csalizást is szilikonkarikával oldom meg, de ameddig a wafterseket simán kézzel belehúzom a karikába, ezt egy kicsit nehézkesebb, de ehhez nyújt remek segítséget a Preston által a piacra dobott Floater Pellet Bander. A "floater" elnevezés arra utal, hogy ez a kis kütyü lebegő, tehát nem süllyed el, ha véletlen belejtenénk a vízbe.Bár kínlódás után, de lett megoldása ennek a napnak is, de ehhez elő kellett szedni a régebbi tapasztalatokat és ott a helyszínen kellett rájönni mindenre peca közben. Ha egy horgászat előtt megkérdeztek engem vagy minket, akkor nyilván el tudjuk mondani a saját tapasztalatainkat, és azt hogy mi hogyan vágnánk neki a napnak, de amint láthatjátok előfordul az is, hogy pár nap elteltével az addig sikeres dolgok már nem úgy muzsikálnak és minden borul... Ilyenkor kell némi rutin és a korábbi tapasztalatok alapján előhúzni ezt-azt a kalapból, de ezeket a szituációkat már csak ti tudjátok megoldani magatoknak a vízparton!
Hoffmann Feri


Hozzászólások
Hozzászólás írása
A honlapon és annak tartalmában szereplő minden márkanév, védjegy, szolgáltatási védjegy, tanúsító védjegy és egyéb termék- és szolgáltatásnév és -logo a saját tulajdonosának tulajdonát képezi, és a vonatkozó védjegy- és szerzői jogi törvények védelme alatt áll. A honlapon található minden tartalom egyéni, eredeti jellege következtében teljes egészében szerzői jogvédelem alá esik. A szerzői jog jogosultja a UK PECA TRADE Kft., ezért kizárólag a UK PECA TRADE Kft. jogosult írásban, minden egyes felhasználás mások számára történő engedélyezésére.

A UK PECA TRADE Kft., vagy a védjegy tulajdonjogával rendelkező harmadik fél által írásban kiállított és aláírt engedély hiányában a jelen honlap tartalmából semmi sem értelmezendő a honlapon található bármely védjegy használatára feljogosító licenc vagy felhasználási jog átadásaként. Szigorúan tilos a védjegyek vagy egyéb anyagok bármely módon történő illetéktelen felhasználása, ellenkező esetben azok jogosulatlan használata polgári jogi, illetve büntetőjogi szankciókat vonhat maga után.

Minden jog fenntartva | ukpeca © 2019     Sütik kezelése
Mozgásba hozta: GrenT Média| Webshop készítés