Barion Pixel
Löncs, nem csak uzsonnára!

Löncs, nem csak uzsonnára!

    A múlt heti Préris versenyen történt meg velem, hogy az itt már oly sokszor bizonyított csalijaim (oozingok, band'umok) most valahogy nem tetszettek igazán a halaknak... Néhány pontyot sikerült fognom velük, de nem éreztem az igazinak. Az előző írásomban láthattátok, hogy egy héttel korábban a legnagyobb halamat a Bag'em scopexes ízesítésű löncshús kockájával fogtam. Innen jött az ötlet, hogy a versenyre viszek magammal a krillesből is és néhány dobás erejéig megnézem majd, hogy eredményes lesz-e. Most kérdezhetitek néhányan, hogy miért pont a krilles. A válasz szerintem egyszerű: a Préri 1-es taván jellemzően működnek a krilles ízvilágú dolgok, ráadásul az előző „tesztpeca” után a Bag'em Krill Seeker – Red Reaper kombóval készültem a versenyre is, ami ízben, aromában és színben is hasonló. Az egész napi horgászatomra visszagondolva én ennek a szín dolognak elég nagy jelentőséget tulajdonítanék, ki is fejtem az okát. 9 db halam volt az 5 órás verseny alatt, ebből 6 jött erre a csalira. Ameddig más csalival horgásztam, az alatt láttam jó néhányszor a spiccen, hogy ott vannak a halak a kosaram környékén, talán eszik a kajámat is, de elhúzni nem igazán akarták. Emiatt támadt az ötletem, hogy a nyomás alatt lévő vízen, lehet túl óvatosak a halak és félnek a csalitól, így hát menjen fel ez a puha és az etetőanyagba „beleolvadó” csali, hátha ezt óvatlanabbul felszippantják az etetőanyag majszolása közben.    Az első dobásnál nagyon meglepődtem, hiszen mindössze 40 másodpercnél járt a stopperem, mikor matatás közben azt vettem már csak észre, hogy teljesen perecben van a botom, majd 7-8 perc elteltével már a haltartómban is volt a 6 kiló körüli ponty. Természetesen a következő dobás ezzel ment vissza és megint nem volt bent egy percnél többet, mikor már csavarta is... Itt következett egy 20-21 perces harc egy gyönyörű, hosszú nyurga ponttyal, amit én olyan 8-10 kiló közé saccoltam, de egyszer sem sikerült olyan közel felhúznom, hogy elérjem a merítővel és végül sajnos most ő nyert... Ami érdekesség volt, hogy a lönccsel fogott halak kivétel nélkül a bedobástól számított első másfél percben jelentkeztek. Ebből megint csak arra tudok következtetni, hogy akkor a kajám még egy kupacban volt és ezt ették a halak, a csalimat pedig észre sem vették, így nem is tudták kikerülni. A végére 23 kiló pontyot sikerült „kihalásznom” ami elég volt a szektorgyőzelemhez.    A verseny előtti napokban néhány embernek mondtam viccesen, hogy majd a „löncsivel” odaverek a hétvégi etapon, de jobbára megmosolyogták (hozzáteszem, én sem gondoltam, hogy ennyire fog működni). A verseny után viszont jó néhányan érdeklődtek, érdeklődtetek, hogy hogyan is néz ki az ezzel való peca, úgyhogy most szeretném bemutatni nektek, hogy én miként is használtam ezt a nem mindennapi csalit a methodon.

Különösebben nem készültem rá, így csak szilikonkarikás előkék voltak nálam. A csalizást rém egyszerűen oldottam meg: 

1. Néhány eszköz amire szükségetek lehet:


2. a Korum zöld fűzőtűjével átszúrtam a csalit:


3. a tűn található marásba beakasztottam a szilikonkarikát:


4. majd áthúztam a „húst” a karikán teljesen, így tulajdonképpen a szilikonkarika lett a stopperem, de akár az is egy jó megoldás, ha a szilikonkarikát húzzátok bele a löncsbe még ki nem bújik az alján:


Bár a versenyen nem horgásztam így, de a legideálisabb megoldás ehhez a csalihoz a Korum quickstop vagy a Guru speedstop lehet. 
Biztos lehet használni az itthon oly divatos csalitüskével is, de én erre nem raknám, mert ez egy elég puha csali és sztem arról túl könnyen leeshet. 
Végső megoldásként pedig akár horogra is tűzhetitek, ehhez szerintem érdemes valami nagyobb öblű horgot választani mint pl. a Guru Pellet Waggler horga vagy a Korum Expert Power.    A krilles és a scopexes ízesítés mellett még jó néhány különleges íz megtalálható a Bag'em palettáján ami a löncsöket illeti: ananász, spicy curry, kókusz, red agressor. Ezen a napon annyi pluszt hozzáadott ez a csali a pecámhoz, hogy a jövőben biztos, hogy próbálgatni fogom a többi ízt is és beszámolok majd nektek is a tapasztalatokról!


Hoffmann Feri

Hozzászólások
Hozzászólás írása
A honlapon és annak tartalmában szereplő minden márkanév, védjegy, szolgáltatási védjegy, tanúsító védjegy és egyéb termék- és szolgáltatásnév és -logo a saját tulajdonosának tulajdonát képezi, és a vonatkozó védjegy- és szerzői jogi törvények védelme alatt áll. A honlapon található minden tartalom egyéni, eredeti jellege következtében teljes egészében szerzői jogvédelem alá esik. A szerzői jog jogosultja a UK PECA TRADE Kft., ezért kizárólag a UK PECA TRADE Kft. jogosult írásban, minden egyes felhasználás mások számára történő engedélyezésére.

A UK PECA TRADE Kft., vagy a védjegy tulajdonjogával rendelkező harmadik fél által írásban kiállított és aláírt engedély hiányában a jelen honlap tartalmából semmi sem értelmezendő a honlapon található bármely védjegy használatára feljogosító licenc vagy felhasználási jog átadásaként. Szigorúan tilos a védjegyek vagy egyéb anyagok bármely módon történő illetéktelen felhasználása, ellenkező esetben azok jogosulatlan használata polgári jogi, illetve büntetőjogi szankciókat vonhat maga után.

Minden jog fenntartva | ukpeca © 2021     Sütik kezelése
Mozgásba hozta: GrenT Média| Webshop készítés