Hawaii csonti krill tálon

Hawaii csonti krill tálon

Egy ideje már kacsintgatott felém néhány Bag'em cucc a polcokról és néhány ötlet már a tél folyamán megszületett a fejemben ezekkel kapcsolatban, így nagyon vártam már az első próbát élesben. A legtöbben biztos ti is átérzitek milyen is az, mikor az embernek már viszket a tenyere, hogy először kipróbálhassa a korábban kiszemelt motyókat és kigondolt variációkat. Végre úgy alakult, hogy lett egy szabad délutánom és az időjárás is jobbnak ígérkezett, így hát eljött a pillanat és megejtettem az első pecát, amin csak a Bag'em termékekkel „játszottam”.

Azt már előre tudtam, hogy csak 3-4 órányi időm lesz a pecára, így helyszínnek a közelben lévő Kis Blero horgásztóra esett a választásom. Aki nem ismerné: ez egy picike angolos víz, nem kevés hallal, én eddig minden horgászatomon nagyon jól éreztem magam itt. Az idő rövidsége miatt nem akartam túlvariálni a dolgot, túl sok mindent pár óra alatt, egy bottal nem is igazán tudtam volna kipróbálni, így leginkább a korábbi tapasztalatainkból indultam ki. Tavaly voltunk egy tavaszi versenyen, ami kb. hasonló időszakban volt megrendezve. Azon a versenyen Ede 2. helyezést ért el és nagyon jól muzsikált neki a Sonu Krill kajája. A Bag'em egyik legkeresettebb etetőanyaga pedig a Krill Seeker, így úgy gondoltam, hogy ezzel nagyon nem lőhetek mellé, főleg ha a dobások előtt ezt még megbolondítom egy kis krilles sprayvel.


Az idő rövidsége miatt csak egy kevés etetőanyagot terveztem bekeverni, de ezt kapásból sikerült is elszúrnom... jó ideje már csak Sonu kajákat kevergettem és ezeknél már benne volt a kezemben/fejemben a megfelelő víz mennyisége, amit rutinszerűen hozzáöntöttem ehhez is. Ez a keverék közel sem vesz fel annyi vizet, mint amihez az utóbbi időben hozzászoktam, így szépen túl is vizeztem. Bénázásom következménye az lett, hogy kénytelen voltam a maradék száraz kajából adagolni az általam létrehozott „sár”-hoz. Szóval azt szeretném kihozni ebből, hogy ha valami új kajához nyúltok, akkor legyetek nálam ügyesebbek és szépen lassan adagoljátok hozzá a vizet elsőre. A hozzárakott száraz kajával aztán sikerült belőnöm a megfelelő állagot és egyszeri áttörés után egy nagyon jól kinéző és nagyon szépen bontó method kaját kaptam.


A csali választásnál megint csak a korábbi tapasztalatokra alapoztam, az ananászos band’umok már sokszor bizonyítottak itt (is), de ebben a nagyon hideg vízben nem egy esetben a csonti adta leginkább a halat. Innen jött az ötlet, hogy ezen a pecán játszok egy picit a csontival és beananászozom illetve kicsit sárgára festem. A Bag’em ananászos dye-al ez nem is volt bonyolult művelet, fogtam egy átlag csontis dobozt és nyakon öntöttem a nyüveket ezzel a löttyel, hadd ázzanak az „ananászlében” ameddig minden a helyére kerül, aztán indulhat is a peca. 


A horgászatot tekintve az előzetesen kitervelt taktikám rém egyszerű volt: random dobok valahova magam elé, kiakasztom a klipszet, ha lesz valami akció, akkor arra a pontra horgászom tovább, ha pedig nem akarják az igazságot, akkor megnézem más távon. A már horgászó sporiktól azt az információt kaptam, hogy egész jól lehet halat fogni, de 10-12 perceket rajta kell azért ülni, hogy megegye valami. Ennek megfelelően 12 percre állítottam be a stopperem, gondoltam meglátjuk mi lesz... Igazából a továbbiakban túl sokat nem is kellett agyalnom, hiszen még csak az első dobásom volt bent és 1 perc telt még csak el és már is perecben volt a Monster Method botom. 


A tettes egy gyönyörű, egészséges 5 kiló körüli ponty volt. Az első hal tehát megvolt és innen pedig minden roppant könnyedén ment a továbbiakban: a legtöbb dobásnál 5-6 perc után már volt is érdeklődő. A hideg víz ellenére nagyon jó erőben voltak a pontyok, de az új Preston pálcám gond nélkül vett minden akadályt. 

Írnék pár szót a végszerelékemről is, mert sokan elsikkadnak a téma felett, de szerintem ez legalább olyan fontos dolog, mint az hogy mi volt a csali vagy az etetőanyag. Horgom egy pici, 18-as Preston KKM-B horog volt, 15-ös Preston Reflo Power előkére kötve. Erre ment a két szem ananászos csonti, minden flancolás nélkül, simán a horogra. Kosaram egy 30 grammos Preston gumis method kosár volt. A gumis kosaraknak szerintem ilyen vízhőmérsékletek mellett elég nagy a jelentősége, hiszen a halak ilyenkor még jóval finnyásabbak és óvatosabbak és így az előkénket is jobban lefinomíthatjuk és a nagyon kis horgok használata mellett is kevesebb lesz a halvesztésünk.


Ha peca előtt szántok egy kis időt arra, hogy gondolkodjatok, előszedjétek a korábbi tapasztalataitokat és megkeressétek az összefüggéseket, akkor nem feltétlenül kell egy raklapnyi kajával és százféle csalival kivonulni a vízpartra egy néhány órás horgászathoz ahhoz, hogy eredményesek legyetek. 

Amit horgászat előtt elterveztem, az teljes egészében, hiba nélkül működött, pedig számomra is új dolgok kerültek a kosárba és a horogra. És ha már működött az ananászos csonti, és a korábbi pecákon az ananászos band’um is, természetesen nem bírtam ki, hogy ne próbáljam ki a Bag’em 6mm-es ananászos Tuffits-át néhány dobás erejéig. A nap legnagyobb hala pedig épp erre csábult el. 


Hoffmann Feri
Hozzászólások
Hozzászólás írása
A honlapon és annak tartalmában szereplő minden márkanév, védjegy, szolgáltatási védjegy, tanúsító védjegy és egyéb termék- és szolgáltatásnév és -logo a saját tulajdonosának tulajdonát képezi, és a vonatkozó védjegy- és szerzői jogi törvények védelme alatt áll. A honlapon található minden tartalom egyéni, eredeti jellege következtében teljes egészében szerzői jogvédelem alá esik. A szerzői jog jogosultja a UK PECA TRADE Kft., ezért kizárólag a UK PECA TRADE Kft. jogosult írásban, minden egyes felhasználás mások számára történő engedélyezésére.

A UK PECA TRADE Kft., vagy a védjegy tulajdonjogával rendelkező harmadik fél által írásban kiállított és aláírt engedély hiányában a jelen honlap tartalmából semmi sem értelmezendő a honlapon található bármely védjegy használatára feljogosító licenc vagy felhasználási jog átadásaként. Szigorúan tilos a védjegyek vagy egyéb anyagok bármely módon történő illetéktelen felhasználása, ellenkező esetben azok jogosulatlan használata polgári jogi, illetve büntetőjogi szankciókat vonhat maga után.

Minden jog fenntartva | ukpeca © 2019     Sütik kezelése
Mozgásba hozta: GrenT Média| Webshop készítés