A titok

A titok

Mielőtt rátérnék a lényegre, kezdésnek szeretném elmesélni, hogyan kerültem be a UKPECA csapatába. Nyáron részt vettem mindkét UKPECA által szervezett versenyen a Préri horgásztavon. 3 év kimaradt nekem a versenyzésből a tanulmányaim miatt, így aktuális személyes tapasztalatok hiányában az első verseny alkalmával a régről megszokott taktikámmal ültem le pecázni: sok élő anyaggal és egy általános method kajával készültem. Nagy kosárral adagoltam az általam jónak vélt finomságokat a halaknak, de ez akkor csak egy közepes eredmény elérésére volt elegendő. 
Akkor még nem sokat tudtam a Ukpecáról, csak annyi jött le, hogy egy szuperül megszervezett versenyen vettem részt, ahol nagyon jól éreztem magam. Úgy döntöttem, hogy a következő általuk szervezett versenyre is benevezek. Előtte körbenéztem a honlapon, csak úgy tájékozódásképp, hogy kik is ők és mit csinálnak. Megtaláltam a srácok által a Prériről írt beszámolókat, amikben részletesen le volt írva minden, amivel ők eredményesek tudtak ott lenni. Alapvetően szkeptikus vagyok minden információval, ami szembe jön velem (főleg a horgászat terén), de mivel jófej, barátságos csapatnak tűntek, gondoltam a következő versenyen pontosan úgy fogok horgászni ahogy leírták, sok vesztenivalóm nem volt, egy próbát mindenképp megért a részemről.

Ez egy páros verseny volt, ahova édesapámat vittem magammal párnak, akinek gyakorlatilag gyerek kora óta nincs köze a horgászathoz, pláne ahhoz a technikás pecához, amivel mostanában a Préri 1-es taván eredményes lehet az ember. Lényegében én dobtam helyette, én csaliztam és szákoltam neki, szóval segítettem, ahogy csak tudtam. Nem igazán voltunk előnyben a sok remek horgászpárossal szemben, akik aznap összejöttek, az biztos :D. A Sonubaits Bloodworm kajával, az ízben hozzá passzoló Oozing bojlival, finom előkezsinórral, valamint apró horoggal még így is sikerült a szektorunkat megnyerni és összetett második helyen végezni.

Ezután szó szót követett, jobban megismerkedtem a fiúkkal, eljártam néhányszor horgászni velük és láttam milyen eredményesek úgy, hogy csak Sonu termékeket használnak. Pár közös peca után már teljes volt a bizalom feléjük részemről, olyannyira, hogy a halat.hu által szervezett Moby Szüret kupán mindenféle felkészülés nélkül, kizárólag az általuk mondott információkra támaszkodva ültem le versenyezni. Ez a megmérettetés összetett 1. hellyel zárult számomra és még a legnagyobb halért járó díjat is sikerült elhoznom aznap. Azon a versenyen egyébként az egész csapat jól szerepelt Csabi szektor 1-et, Ede szektor 1-et, Béla szektor 2-t, Feri pedig szektor 4-et horgászott, ha jól emlékszem, a közösen megálmodott stratégiával.


A Mobys verseny után villant be a dolog, hogy évekig horgásztam mindenféle neves gyártó csalijaival és etetőanyagaival, különféle pelleteket mázsaszám cipelve magammal a jó eredmény elérése érdekében (tudjátok, „hátha az lesz a nyerő ma”). Itt-ott be is esett egy-két jobb eredmény, de átütő sikert nem értem el így. Mivel a Sonubaits cuccokban már előtte is megbíztam, és úgy gondoltam, hogy biztos van legalább annyira jó, mint a többi neves gyártó termékei, elhatároztam, hogy csak ezekkel fogok horgászni egy ideig. Célom az volt, hogy kiismerjem a palettát, az etetőanyagok tulajdonságait (úgy, mint a szemcseméret, aroma, a megfelelő bekeverési arányok), a balanszírozott és lebegő csalik tulajdonságait (milyen horoggal mennyire lebeg, ízvilág stb.). Ekkorra már nagyon érlelődött bennem, hogy szeretném a pecámmal kapcsolatos dolgokat letisztázni (tudni akartam, hogy az etetőanyag és csali faktort ”kivéve” a képletből min kell javítani az eredményesség növelése érdekében). Én személy szerint most már mindenkinek inkább azt ajánlom, hogy tegye le a voksát egy maximum kettő olyan gyártó mellett, akinek a termékeiben megbízik, és azokat próbálja meg kiismerni amennyire csak lehet. Véleményem szerint olyan csali vagy etetőanyag nem létezik, ami minden helyzetben és helyszínen meghozza a jó eredményt, de ha jól ismerjük egy gyártó termékeit, akkor a körülményekre azonnal tudunk reagálni és lesz mit előhúzni a kalapból, ami jól működött már korábban egy hasonló szituációban és ez után már csak az apró finomításokra kell, hogy gondunk legyen. 

Így amikor Ede megkérdezte, hogy lenne-e kedvem csatlakozni a csapathoz, természetesen igen volt a válasz. Egyetlen kérése volt csak; hogy akkor a jövőben csak a boltban található kajákat és csalikat használjam én is, mert ha bárki kérdez ezekről a termékekről, csak úgy tudunk alapos és hiteles választ adni, ha kizárólag ezeket használjuk. Az előzmények ismeretében semmilyen problémát nem jelentett nekem ez a feltétel.


A siker titka


Most pedig a lényeg, amit az elején ígértem. A csapat tagjai többször találkoznak azzal a kérdéssel, hogy jó-jó, persze ezt használtátok, de mi a TITOK? Teljesen megértem ezt az álláspontot, mert rengeteg információ érkezik minden irányból ezzel kapcsolatban a horgászok felé. Én is ilyen állásponton voltam/vagyok, de eddig amit a srácoktól kaptam tippeket akár még külsősként, akár már csapattagként, az hiteles és eredményre vezető volt. A methodozásnál azt gondolom, ha van egy jó kajánk az adott vízre az már 70%-a lehet a sikernek, csali plusz 10%, de a maradék 20% az csakis tapasztalatból és gyakorlással szedhető össze. Ez nagyon fontos része a teljes egésznek - mikor váltunk távot, mikor etetünk és mennyit, milyen ütemet várunk a kapásra és millió apró dolog, ami sokszor ott rejtőzik a sorok között, ha nyitott szemmel járunk, vagy ha merünk kérdezni. Részünkről nincs titok, igyekszünk minden infot átadni azoknak, akiknek nincs idejük napokat tesztelni verseny előtt vagy csak nemrég kezdtek bele ebbe a gyönyörű hobbiba vagy sportba. Mi is MINDEN pecánál tanulunk valami újat, és ez örökké így is lesz, mert a horgászatban sem áll meg soha a fejlődés és ez egy állandó tanulási folyamat. Éppen ezért a közeljövőben készülünk több olyan anyaggal is, ami a methodozást már az alapjaitól mutatja be. Nekem már sokat segítettek az itt ellesett apró trükkök remélem ti is találtok majd benne olyan részeket, ami tetszeni fog vagy újdonságként hat.

Adamek Ádám – Team UkpecaHozzászólások
Hozzászólás írása
A honlapon és annak tartalmában szereplő minden márkanév, védjegy, szolgáltatási védjegy, tanúsító védjegy és egyéb termék- és szolgáltatásnév és -logo a saját tulajdonosának tulajdonát képezi, és a vonatkozó védjegy- és szerzői jogi törvények védelme alatt áll. A honlapon található minden tartalom egyéni, eredeti jellege következtében teljes egészében szerzői jogvédelem alá esik. A szerzői jog jogosultja a UK PECA TRADE Kft., ezért kizárólag a UK PECA TRADE Kft. jogosult írásban, minden egyes felhasználás mások számára történő engedélyezésére.

A UK PECA TRADE Kft., vagy a védjegy tulajdonjogával rendelkező harmadik fél által írásban kiállított és aláírt engedély hiányában a jelen honlap tartalmából semmi sem értelmezendő a honlapon található bármely védjegy használatára feljogosító licenc vagy felhasználási jog átadásaként. Szigorúan tilos a védjegyek vagy egyéb anyagok bármely módon történő illetéktelen felhasználása, ellenkező esetben azok jogosulatlan használata polgári jogi, illetve büntetőjogi szankciókat vonhat maga után.

Minden jog fenntartva | ukpeca © 2018
Mozgásba hozta: GrenT Média| Webshop készítés