Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Bag’em Matchbaits termékek bemutatója 1. rész

Bag’em Matchbaits termékek bemutatója 1. rész

Ebben a cikksorozatban a most már általunk forgalmazott angol Bag’em termékeket szeretnénk nektek bemutatni. Tudom, hogy velem együtt a „begem” szót meghallva sokaknak felcsillannak régi szép emlékek sok halat adó pörgős pecákról és azt is tudom, hogy nem kevesen vagyunk, akik valamikor régen ezzel kezdtük a methodos „pályafutásunkat”. Sőt tovább megyek és azt is tudom, hogy jó néhányan nem egy kimagasló versenyeredményt is ezeknek a termékeknek is köszönhettünk (mióta forgalmazzuk, már nem egy emberrel nosztalgiáztunk a boltban ezekkel kapcsolatban  ). Jó pár teljesen egyedi ízt és aromát megtalálunk a palettán, mint például a Red Agressor, amit ha valaki egyszer megszagol, akkor azt utána szerintem bárhol felismeri. És akkor lássuk a termékeket!
Etetőanyagok:
4 féle etetőanyag-család található meg a Bag’em termékpalettáján, ennek köszönhetően bármilyen szituációra találhatunk megoldást ilyen téren, legyen szó methodozásról, bordás kosaras pontyozásról, hosszú előkés keszegezésről vagy akár úszós pecáról.
A 2kg-os kiszerelésű, simítózáras csomagolással ellátott, abszolút pénztárcabarát AllRound család 2 féle etetőanyagot vonultat fel, melyekben az édes ízeket ötvözték a halas összetevőkkel.
A keszegezés szerelmeseinek nyújthat remek alternatívát a Naturals család 3 féle, kizárólag természetes alapanyagokból felépülő etetőanyaga.
Complete Commercial család 8 féle etetőanyagból áll, ezeket már főleg a telepített vizekre ajánlanánk. Ezen mixek alapját csúcsminőségű pelletek képzik, amit a piacon fellelhető leghatékonyabb attraktorokkal tesznek teljessé és igazán fogóssá!
A végére hagytam a legnépszerűbb családot, ami nem más, mint a Bag’em Team versenyhorgászai által kifejezetten versenyzésre kifejlesztett kajáit felvonultató, 11 féle etetőanyagból álló Pro Competition széria. A legjobb minőségű és a legfrissebb alapanyagokból készülnek ezek a keverékek az igazi versenyzőknek! A mixek alapjául csúcsminőségű pelletek és hallisztek szolgálnak, amit megspékelnek még jó néhány titkos összetevővel. A két keszeges keverék kivételével (Super Skimmer és Super Skimmer Dark) nagyon magas halliszt tartalom jellemzi ezt a szériát. Simítózáras csomagolásban kerülnek forgalomba, ennek köszönhetően a megmaradt, be nem kevert etetőanyagot elrakhatjuk későbbre anélkül, hogy az bármit is veszítene a minőségéből.Etetőpelletek:
Az 5 féle ízesítésben megtalálható  Moist Feeder Pellet egy igazán különleges termék. Ez nem más, mint egy 2mm-es előáztatott, felpuhult micropellet, amelyet a zacskó felbontása után azonnal használhatunk is, különösebb előkészületek nélkül. Ezeknek az előre feláztatott pellet szemeknek a legnagyobb előnyük, hogy garantáltan nem fognak nedvességet elvonni a már készre kevert etetőanyagunktól, ha utólag hozzátesszük. Számos módon felhasználható: rakós botnál bekupakolhatjuk, hozzákeverhetjük etetőanyagunkhoz, fogósabbá téve ezzel azt, vagy használhatjuk önmagában method kosárral vagy pelletes kosárral. Ha önmagában kívánjuk használni, akkor tapadását pelletragasztó porral nekünk kell beállítani, ez szintén megtalálható a Bag’em termékpalettáján kétféle ízesítésben is.A kemény pelletek kedvelőinek pedig bátran merjük ajánlani a Super Natural Carp Pelletet és a Red Agressor Carp Pelletet, amiket 2-4-6 és 8mm-es méretben találhattok meg.
A téli hónapokra is gondolván, megalkották a nagyon alacsony tápértékkel rendelkező Winter Xpanda Pelletet 2-4-6 mm-es méretekben. Ez tulajdonképpen egy halas ízvilágú, világos barna expander (lebegő) pellet, egy kis gabonás háttérillat kíséretében. A pellet szemeket legkönnyebben egy pellet pumpa segítségével tudjuk elkészíteni vagy Pellet olajjal tudjuk süllyedővé tenni.Aromák és színezők:
Ezen a téren is rendkívül erős a Bag'em kínálata, rengeteg dolog közül választhatunk. A 250 ml-es Natural Attractorokat két féle ízben találhatjuk meg: krill és melasz (scopexxel és betainnal). Ezek kizárólag természetes alkotóelemeket tartalmazó folyékony aromák, mellyel a halak nem telnek el, így nem tudjuk túladagolni. Már pár fokos vízben is rendkívül feljavíthatja etetőanyagunk fogósságát!
Hasonló kiszerelésben kerül a polcokra a Flavoured Dye család, ami nem más, mint egy nagyon intenzív, ízesített színező folyadék. Már kis mennyiség is elég hozzá, hogy megszínezzük, illetve vonzóbbá tegyük etetőanyagunkat, magvainkat vagy a csalinkat. 3 féle különleges aromával (ananász, red krill és red agressor) teszik igazán ellenállhatatlanná a halak számára.
A színezőket nem csak folyékony formában találhatjátok meg, hanem vannak por alapú, ízesített Bag'em színezők is, mellyel élénk színűre festhetjük meg a pelleteket, kukoricánkat, a csontit vagy akár a löncshúst.Worm Booster Glug is egy igencsak egyedi „lötty”. A legtöbb hal egyenesen imádja a gilisztát és ez a folyadék óriási pluszt adhat ha épp gilisztával horgászunk vagy vágott gilisztával etetünk. Ez az aroma arra készteti a halakat, hogy az után is ott maradjanak az etetésünkön és további táplálék után kutakodjanak, amikor már valójában mindent felettek onnan. Színének köszönhetően egy sötét felhőt fog képezni az etetésünkön, amiben a halak bizonyítottan bátrabban táplálkoznak. Rakós botos horgászatnál érdemes kicsit ráönteni a bekupakolandó vágott gilisztára, de jó választás lehet etetőanyagunk vagy csalink megízesítésére is feeder technikánál.
A végére pedig a legkönnyebben kezelhető aromák maradtak, ez pedig nem más, mint a 100ml-es kiszerelésben megvásárolható aromaspray-k. Ezek felhasználása végtelenül egyszerű: csak fújjunk rá 1-2 fújásnyit a csalinkra vagy megtöltött etetőkosarunkra és már mehet is be a kiszemelt helyre. Az 5 féle ízesítéssel szinte minden szituációra találhatunk alternatívát! 

Csalik:
A cég talán legnépszerűbb terméke a mai napig a Tuffits. Ez nem más, mint egy csalizó pellet, amely semmilyen további előkészületet nem igényel: csak kivesszük a dobozból és már mehet is hajszálelőkénkre vagy gumikarikánkba, de akár még horogra is tűzhetjük. Rendkívül jó állaggal rendelkezik, csalitüskére is gond nélkül szúrható, nem fog szétrepedni. Állagának köszönhetően nagy távolságokra is jól dobható, wagglerezéshez is kiváló csali. 2 méretben (6 és 10mm-es) és 3 féle ízesítésben találhatjátok meg.


A palettán megtalálhatjátok meg az egyik legősibb pontycsalit is, a 
kukoricát. Ez 6 féle ízesítésben és különféle színekben kerül forgalomba a legnépszerűbb Bag'em aromákkal megspékelve. Különlegessége még, hogy nem egy hagyományos konzervben, hanem visszazárható tégelyben tudjátok megvásárolni.Egy igazi ritkaság még a 8 mm-es darabokra felkockázott, ízesített és megfestett 
löncshús. Angliában nagyon eredményesen használják a horgászok ezt a csalit. Hazánkban még nem igazán terjedt el ez a módszer, pedig sokszor csodákra képes, mikor más csalikkal csak ülünk a bot mellett kapás nélkül. Akárcsak a kukoricákat, ezt is 6-féle ízesítésben próbálhatjátok ki.

A következő részekben pedig sokkal részletesebben is bemutatjuk nektek az összes terméket, még több képpel és néhány tippel, hogy minél eredményesebben tudjátok használni ezeket, ha kipróbálnátok!

 

Hoffmann Feri

Tartalomhoz tartozó címkék: Felszerelés módszerek - ötletek

Keresés